Yangın bapsı kolu ivedili durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. ürkü par olarak da malum bu kollar olağan kapı kolu kabil kabil.
Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın bapları, dü kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı faziletli direnç gösterirler ve yangının diğer alanlara yayılmasını önlemek muhtevain mutasavvertır.
Paslanmaz çelik, düzgülü çelikten elan güçlü mukavemet ve korozyona metanet esenlar ve bu nedenle yangın kapısı inşaında tercih edilen bir malzemedir.
Göksu Kapı olarak uzun yıllardır uzman ekibimiz tarafından üretimini yapmış olduğumız Yangın Çıkış Kapısı modellerinin süksesı ile öbür Yangın Bapsı Firmaları ve Yangın Kapısı Üreticileri arasından ali kalite, dayanıklılık, %100 projeye ahenk ve yarar eder politikamız ile ayrışmaktayız.
Binalarda kullanılan yangın merdivenleri koca felakete dayanıklı olmalıdır. Merdiven basamaklarında mutlak kaymayı önleyecek bir gereç kullanılmalıdır.
Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden mimarilmalıdır. Kapının yanma süresi en azca 30 zaman olmalıdır.
Bu özen barkodlu doküman sahibi kurumların işbirliği ile e-ülke Kapısı enfrastrüktürsı üzerinden sunulmaktadır.
Kaçış bâtınin kullanılmasına ruhsat verilen merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en sınırlı basamak çokliği, konutlarda 100 mm’den ve başka yapılarda 125 mm' den az mümteni. Her kaçış merdiveninin her iki nezdinde duvar, korkuluk veya hızmaşte bulunması gerekir.
Yangın bapsı nedir ve ne aksiyone yarar? Yangın bapsı, yangın çıktığında insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesini getirmek midein kullanılan bir kapıdır.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; huzur adetsı 4’ü geçmeyen ve celse amaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde omurga olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim binalar şöyle sıralanmaktadır:
Yangın Bapsı insanoğluın, binanın eminğini sağlayan ve yangın ile temasa son veren bapya denir.
Kaçış yolları, bir bünyenın rastgele bir noktasından makam seviyesindeki caddeye kadar olan devamlı Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul ve engellenmemiş yolun hepsidır. Kaçış yolları kapsamına;
Bir yangın hâlinde veya herhangi bir ivedili durumda, kullanıcıların sakatlıklıkla çıkmaz alanlara girmemeleri ve kullanılan odalardan ve mekânlardan vazgeçmek zorunda kalmaksızın bir çışitaa yahut çışitalara doğrudan erişmeleri yürekin gerekli tedbirler cebinır.
Nitekim yangınlardan korunmak için temel olan yangın merdivenleri çoğu yerde zorunlu olarak tutulmaktadır.